Project Description


Plan diety zbilansowanej, niezawierającej glutenu. Pomimo iż jest to dieta eliminacyjna, jest bardzo urozmaicona i bogata w składniki odżywcze. W diecie tej stosujemy zamiennik naturalnie bezglutenowe.








Plan Bezglutenowy to program przeznaczony dla osób ze szczególną wrażliwością na występowanie glutenu w pożywieniu. Z codziennego menu wykluczone zostały produkty zawierające gluten, a wykorzystywane są zamienniki m.in.: produkty zbożowe naturalnie bezglutenowe takie jak ryż, kukurydza czy gryka. Jest dietą niskokaloryczną skierowaną przede wszystkim do osób, które mają na celu poprawę swojego stanu zdrowia oraz osób, które z różnych przyczyn chciałyby lub powinny zmniejszyć lub wykluczyć spożycie glutenu.
Może okazać się pomocna w przypadku niektórych chorób autoimmunologicznych. Mimo iż jest to dieta eliminacyjna, jest bardzo urozmaicona i bogata w składniki odżywcze. Jak w każdym naszym programie, posiłki są sycące, regularne i odpowiednio zbilansowane, aby przyspieszyć metabolizm bez konieczności głodzenia się.
CENNIK
MAKROSKŁADNIKI
Kaloryczność: 1200, 1500, 1800, 2100, 2400 kcal
Ilość posiłków: 3-5
Białko: 30%
Węglowodany: 50%
Tłuszcz: 20%
PRZYKŁADOWE MENU
Śniadanie: Jajka sadzone w szynce szwarcwaldzkiej, bezglutenowe pieczywo, kolorowa sałatka
Drugie śniadanie: Czarne muffinki z nadzieniem dyniowym, pomarańcza
Obiad: Makaron bezglutenowy z sosem śmietanowym ze szpinakiem i krewetkami
Podwieczorek: Zielone smothie owocowe
Kolacja: Chili con carne z nachosami